Vitamin C motvirker hjerte- og karsykdom

 

 

Her kommer et innlegg fra kostholdsveilederen i meg. Håper ikke dette blir for kjedelig lesing, jeg mener selv at dette er svært interessant, og det kan også være livsviktig informasjon 🙂

Jeg har akkurat lest en artikkel i Helsemagasinet VOF (vitenskap og fornuft), og skjønner jo at vitamin C er svært undervurdert…

Vitamin C demper betennelser, og bidrar til å reparere sår i åreveggene, noe som gir den et klart potensial i å motvirke hjerte- og karsykdom. Men, det må høye doser til. Norske myndigheter anbefaler 75 mg pr dag, men for å oppnå positive effekter må man minst ta 40 ganger mer!!

Det står i artikkelen at dersom vitamin C nivået er lavt, lager kroppen mer kolesterol. Men om nivået et høyt, lager kroppen mindre kolesterol.  De små mengder vitamin C som vi får inn via kosten, er ikke nok til å forebygge at man utvikler belegg (plakk) i blodårene. Plakk i årene kan over tid føre til hjerte- og karsykdom.

Linus Pauling (nobelprisvinner) mente at så snart man startet med store doser vitamin C, gikk sykdomsprosessen saktere, eller stoppet helt opp. Han mente også at med riktig dose vitamin C, ville eksisterende plakk gradvis fjernes fra blodårene. Han anbefalte en dagsdose på 3000 mg. Men, vitaminet oppholder seg ikke lenge i kroppen, derfor bør den tas fordelt på 6 doser a 500 mg hver fjerde time, som beskyttelse mot utviklingen av hjertesykdom.

Dette høres kanskje litt slitsomt ut…å nesten måtte stille klokka for å huske å ta vitaminer hele dagen. Men, jeg vi si at dersom man er utsatt selv, eller har familiemedlemmer som har mista livet pga hjerte- og karsykdommer, så vil det jo absolutt være verdt det om man kan forhindre egen sykdom.

Det er gjort forsøk på dette, og rapportene sier at pasientene i forsøkene typisk har blitt bedre innen 30 dager, og at de fleste føler seg mye bedre i løpet av bare en eller to uker.

Dette er ihvertfall for meg interessant nytt 🙂

Pauling uttalte i 1994: » Jeg tror vi kan få fullstendig kontroll over hjerte- og karsykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag med riktig bruk av vitamin og lysin*. Det kan forhindre hjerte- og karsykdom og til og med helbrede det. Hvis du er i risikogruppa for hjertesykdom eller har en historie med hjertesykdom i familien, eller din far eller andre medlemmer av familien døde av infarkt, slag eller lignende, eller hvis du selv har hatt et mindre infarkt, bør du sørge for å ta vitamin C og lysin*.»

(*Lysin er en av de tyve aminosyrer som er byggestener i proteiner.  Den er en av de essensielle aminosyrene som kroppen ikke selv kan fremstille, men som  må tilføres gjennom maten.)

Jeg håper ikke at dette ble for kjedelig og uinteressant lesning. Dette er jo viktig informasjon til dem som er i risikogruppa. Jeg har tro på at det ikke er bare skolemedisin som funker, eller, det er ihvertfall verdt et forsøk. Den artikkelen jeg refererer til har over 20 troverdige kilder, så det er gjort grunding forskning på dette.

Så, da er det bare å stikke ut og kjøpe C vitamin til sine kjære 🙂

Legg igjen en kommentar