Hvorfor trenger vi K- vitamin?

K- vitaminet er viktig for blodets evne til å koagulere. Altså, dersom vi skjærer oss, er det det at blodet koagulerer som gjør at blødningen stopper. Hadde ikke blodet koagulert, hadde vi kunnet dø av en blødning.

Vitaminet er også viktig for dannelsen av skjelettet.

Viktigste naturlige kilder til K- vitamin:

  • Grønnsaker, særlig grønne bladgrønnsaker som spinat, rosenkål og brokkoli.
  • Vegetabilske oljer
  • Innmat som lever og nyrer.
  • Dannes av tarmbakterier.

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s