Næringsbombe

Avokado

Avokado gir mange kalorier, men det er ikke alltid man skal se seg blind på bare kalorier!

Avokadoen gir massevis av helsefordeler til gjengjeld for alle kaloriene. Den inneholder mengder av sunne næringsstoffer som kroppen behøver.

 

Her følger 7 gode grunner til at man bør spise avokado:

1) Sunt fett for hjertet og kolesterolet
Avokado er mettende, og gir deg mye sunt fett og næring. Ca. 90% av kaloriene i avokado kommer fra fett, der mesteparten består av enumettet fett som kroppen trenger. Dette fettet er gunstig i forebyggelsen av dårlig kolesterol og hjerte- og karsykdommer.

2) Kraftig antioksidant
Avokado inneholder, Vitamin C, vitamin E, og aminosyren glutation, som er supre antioksidanter. Det beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade arvematerialet og kroppens celler.

3) Bra for huden
Som supre antioksidanter virker vitamin C og E godt for huden. De bidrar til å holde huden frisk og ung ved å forhindre skader som kommer av reaktive oksygenforbindelser i hudcellene. Vitamin C er også viktig for sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner.

4) Tarmbeskyttende
Avokado er også en god kilde til kostfiber. Spise rdu 100 gram avokado, får du i deg ca. 7 gram kostfiber. Fiber spiller en viktig rolle i å opprettholde god helse. Det metter uten å gi energi (les: kalorier), virker gunstig på mage- og tarmfunksjon og kan hjelpe mot forstoppelse.

5) Virker blodtrykknedsenkende
Avokado er en super kilde til mineralene kalium, magnesium, og kobber. Kalium virker blodtrykknedsenkende og er med på å regulere væskebalansen i kroppen.

6) Styrker nervene
Avokado inneholder fettstoffer som er viktige for stoffskiftet i nervesystemet. I tillegg er den rik på B-vitaminer som vi trenger for god nervefunksjon.

7) Folat for fosteret
Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt arvestoff. Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s