«Middelhavskost»

 

Mange refererer ofte til Middelhavskost, som om det er ett konkret kosthold. Men, det er det altså ikke. Rent geografisk, er det minst 16 ulike land som grenser til Middelhavet, og kostholdet i landene og landets regioner varierer.

Men, det finnes dog endel fellesnevnere.

De aller fleste middelhavsland har følgende kostfaktorer til felles:

 

* rikelige mengder frukt, grønnsaker, belgfrukter, avokado, helkorn, bønner, oliven, nøtter og frø.

* moderat inntak av melkeprodukter, fisk og fjerkre.

* egg 1-4 ganger i uka.

* lite rødt kjøtt

* Mye olivenolje – en viktig kilde til enumettet fett.

* Moderat forbruk av vin.

Studier har vist at økt inntak av middelhavskost har en sammenheng med redusert risiko for hjerneslag, hjertesykdom, kreft og diabetes!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s