Kyllingburger med grønnsaker – laget av kyllingfillet!

Jeg fikk en idè her en dag, og det var å prøve å mose kyllingfillet i blenderen for å se om jeg fikk til den konsistensen jeg ønsket. Grunnen til at jeg ønsket å prøve det, og ikke bare kjøpe en kyllingkjøttdeig på butikken er at den kjøpte varianten ikke er et rent produkt.

Nå har jeg prøvet, og med hell!! Jeg fikk en fin farse, av 100 % reint kjøtt!!!

Ingrediensene jeg brukte i dag var

3 kyllingfilleter

1 rød chili

1 egg

salt&pepper

ca 200 gram amerikansk blanding (frosne grønnsaker mais, gulrot og erter)

1,5 ts Fiberhusk ( Se bilde under)

Tilbehør:

Isbergsalat, agurk og soltørka tomat.

Fremgangsmåte:

Ha kylligfilletene i en blender, og kjør på maks styrke til det blir en fin mos. Finhakk Chili og bland i farsen. Rør inn et egg, salt&pepper. grønnsaksblandinga, samt fiberhusk.

La så blandingen hvile noen minutter. Det fiberhusk gjør er å binde massen sammen, men den begynner ikke å virke før etter noen minutter. Når den har fått hvilt litt, vil du merke at kjøttblandingen vil være litt stivere.

Lag passe store burgere, og stek på middels varme i stekepanne (kan også stekes i ovn)

Jeg valgte å bare ha litt salat til burgerne i dag, men neste gang jeg lager disse skal jeg også lage hamburgerbrød. Og bare for å ha det sagt; det blir en neste gang, fordi disse ble skikklig gode!!

Tips: når du har laget hele kjøttblandingen klar kan det være lurt å ta en liten mengde kjøtt og steke det kjapt i panna, slik at du får smakt om det er nok krydder, eller om det må noen justeringer til!

 

Fiberhusk:

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s