Søtpotetmos

Søtpoteten er en grønnsak som ikke er så mye brukt i Norge. Men, jeg tror kanskje det er flere og flere som har fått øynene opp for denne varianten de siste årene.

Jeg synes søtpotet er kjempegodt, og den kan brukes som både kokt, stekt og som mos blant annet!

I dag laget jeg en søtpotetmos 🙂

Søtpotetene er vanligvis mye større enn vanlige poteter, så den jeg brukte i dag holdt til 2-3 personer…bare èn potet 🙂

Du trenger:

1-2 søtpoteter (avhengig av størrelsen)

2-3 ss meierismør (droppes dersom du spiser lavkalori)

1 desj kremfløte (droppes dersom du spiser lavkalori)

salt

Du gjør:

Skrell poteten, og skjærer den i biter, da går det raskere å koke den

Koketiden avhenger av størrelsen på bitene, men ca 20 minutter. Det kjenner du lett ved å stikke en gaffel i poteten for å sjekke om den fortsatt er hard. Den skal bli helt myk, så du kan gjerne koke den litt lenger enn det du tror er nok!

Når de er ferdigkokt, siler du av vannet. Du kan bruke en gaffel for å mose potetbitene, du trenger ikke mer avansert utstyr. Tilsett fløte, smør og salt. Bland godt sammen

Som skrevet i oppskrifta kan man fint droppe fløte og smør dersom man skal ha et kaloriredusert kosthold.

For lavkarbere; det er endel karbohydrater i søtpoteten, så man må redusere mengden mos på tallerken.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s