Motivasjon

Det er viktig å kjenne seg klar, forberedt og motivert dersom man skal legge om livsstilen. Den biten med motivasjon er veldig viktig. Som jeg har skrevet tidligere, så er trening helt pyton for meg….jeg virkelig hater å trene. Men, jeg vet at det er noe jeg «bare må» gjøre, samt at jeg elsker jo følelsen jeg får etter å ha trent.

For at jeg skal klare å holde motivasjonen oppe, er jeg nødt til å ta i bruk noen «hjelpemidler» som funker for meg. Nå for tiden er det faktisk «Slankekrigen», eller «The biggest loser» som hjelper meg gjennom ei lang økt på sykkelen. Jeg setter på programet på tv, og setter sykkelen foran skjermen. Når jeg ser hvordan deltakerne klarer å kjempe seg gjennom ulike tøffe utfordringer og harde treningsøkter, kjenner jeg at jeg tenker «kan dem, så kan jeg». Jeg er virkelig imponert over hva de får til ila kort tid, og de er virkelig til motivasjon og inspirasjon for meg.

Ellers, så er det en stor drahjelp/motivasjon for meg dersom jeg har en venninne eller kompis å trene med. Det gjør det vanskeligere å avlyse treningen dersom man har noen man må «føre regnskap» for. Dessuten kan man motivere hverandre når man er i gang med treningsøkta.

Når det kommer til å spise den «rette» maten, så holder jeg motivasjonen oppe ved å selv teste ut ulike hjemmesnekra oppskrifter. Jeg plukker opp litt hint og tips rundt omkring, men lager sjelden mat etter noen faste oppskrifter. Oppskrifter følges kun slavisk dersom jeg baker. Men, for de som ikke er så glad i å lage mat, kan man nok finne masse inspirasjon (og gode oppskrifter) i blader, blogger eller generelt på nettet.

Til syvende og sist kommer det til at man må selv, bruke de tingene som motiverer en til å klare å gjøre de store forandringene.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s