Hvorfor spise linfrø?

Lin er en av verdens eldste kulturvekster. Frøene fra planten har vært brukt som næringsmiddel i tusenvis av år.

Tradisjonelt har de vært brukt som et mildt avførende middel. Frøene svulmer opp i tarmen og stimulerer dermed fordøyelsessystemet. Men, de har imidlertid også mange andre helsefremmende effekter.

Frøene er rike på alfalinolensyre, den essensielle fettsyren omega-3.

I tillegg har de også et høyt innhold av kostfiber, protein, flere mineraler og vitaminer.

Når det gjelder protein, får mange av oss altfor lite protein via kosten. Når man ser at linfrø inneholder hele 24 gram protein/100 gram, vil det hjelpe godt på å drysse 3-5 ss f.eks i smoothie. Selv blander jeg noen skjeer sammen med Cottage Cheese og litt bær.

 

 

Her finner du også en genial måte å bruke linfrø på.

Kroppen har lettere for å oppta alle de gode næringsstoffene når linfrøene er knust.

Næringsinnhold pr 100 gram:

Energi: 1500 kJ / 370 kcal

Protein: 24 g

Karbohydrater: 0 g

Fett: 31 g

herav mettet: 2,3 g

herav enumettet: 4,6 g

herav flerumettet: 34,8 g

Kostfiber: 35 g

Natrium: 60 mg

Kalsium: 198 g

Fosfor: 660 mg

Jern: 8,2 mg

Magnesium: 181 mg

Sink: 7,8 mg

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s