Matmuffins

Dette er en genial muffins, har man ikke tid til å lage frokost/lunch/mellommåltid, kan man bare ta seg en matmuffins i farta. De kan dessuten fryses:-)

Du trenger:

5 dl havregryn – (gjerne 2,5 dl lettkokt og 2,5 store)

3 dl melk

1 ss bakepulver

1 egg

1 ss olje

200 gram spinat

3-5 fedd hvitløk

ca 150 gram amerikansk blanding

1/2 boks kidneybønner

2 kyllingfilleter

salt&pepper

 

Du gjør:

Dersom du bruker frosen spinat, må denne tines før du setter i gang. Det må også den amerikanske blandingen.

Sett ovnen på 180 grader

Skjær kyllingfileten i små biter (som små terninger) og stek dem. Ha hvitløken, salt og pepper over. (bruk gjerne annet krydder om du vil)

Bland havregryn, melk, bakepulver egg og olje i en bolle. Når kyllingen er stekt har du  det oppi blandinga. Tilsett så spinaten og resten av grønnsakene. Rør godt rundt.

Smør et muffinsbrett og hell røra oppi. Et lurt triks kan være å ha engangs papirformer oppi dette brettet. Da risikerer du ikke at muffinsene setter seg fast, og de blir lettere å få ut av forma.

Velg selv om du vil bruke store eller små former.

Steketiden blir selvsagt noe lengre om du bruker store former, men de trenger mellom 25-45 minutter i ovnen, alt avhengig av størrelsen. Så, du må nesten bare følge med, og sjekke underveis.

Disse passer godt i matpakken, for både barn og voksne!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s