Enkelt og veldig godt!

 

Kålstuing er et tilbehør jeg faktisk aldri i mitt liv har laget før. Av en eller annen merkelig grunn, har jeg tenkt at det kun er mamma og bestemor som laget «sånt»…hehe.

Men, i dag har jeg altså laget kålstuing 🙂 Og det ble veldig godt!! Enkelt var det og!

Du trenger:

ca. 700 gram hodekål

1 l vann

2 ts salt

4 ss smør

4 ss hvetemel

4 ½ dl kraft fra koking

2 dl melk

krydder; malt muskat, pepper, salt. ca 1 ts av hver.

Sånn gjør du:

Skjær kålen i små biter, og kok i ca 15 minutter. (ha salt i vannet)

Smelt smøret og rør inn melet. Tilsett litt og litt av kraften fra kålen, vekselsvis med melka- rør godt. Til du får en tykk hvitsaus.

La sausen koke noen minutter, ha i krydderet. Tilsett kålen.

I dag spiste jeg kålstuingen sammen med kyllingkjøttkaker 🙂

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s