Gode grunner til å spise ananas

 

Ananas

Ananas er rik på A- og C-vitamin.

A-vitamin er blant annet viktig for synet og er med på å  styre vekst og utvikling hos barn og unge.

C-vitamin er en livsviktig antioksidant som beskytter cellene i kroppen mot skadelig nedbrytning. A

Ananas inneholder Bromelin, et enzym som fremmer fordøyelsen. Bromelin stimulerer og letter nedbrytningen av tungt fordøyelig mat.

Ananas bidrar også til å lindre leddbetennelser, og virker generelt betennelseshemmende. I tillegg skal den angivelig hjelpe blodet å koagulere, være sårlegende og apetitt-skjerpende.

De som ønsker å redusere vekta vha lavkalorikost, kan spise ananas, da den er kalorifattig. For lavkarbere er den litt høy på karbo, men kan fint spises i små mengder, eller en gang i blant. Den inneholder ca 12 gram karbo per 100 gram.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s