Granatepler

 

 

Granatepler får du kjøpt på de aller fleste supermarked.

Hvorfor bør du spise granateple?

De har et ekstremt høyt innhold av antioksidanter, som bidrar til å holde kroppen ung og forebygge sykdommer.

Et granateple inneholder hele 11,33 mmol antioksidanter per 100 gram vare. Bare nyper (39,46 mmol) og valnøtter (20,97 mmol) inneholder mer.

Ved universitetet i California er det gjort mange studier av granateplets effekt.

Et forskerteam har funnet ut at juice laget av granateple kan bidra til å bremse spredingen av kreftceller hos de som er rammet av prostatakreft.

Det er en type fettsyrer fra frukten som får kreftcellene til å slutte å bevege seg – og som hindrer cellene i å tiltrekkes kjemiske signaler som får dem til å spre seg.

De tror også juicen vil ha samme effekt på andre typer kreftceller

I tillegge er de svært rike på vitaminer og mineraler.

Hvordan spise granatepler?

Du kan kun spise kjernene i disse eplene. Skjær frukten i to, og grav ut de saftige kjernene med en teskje.

De smaker veldig godt i salater, eller oppå is/i krem, eller i yoghurt.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s