Kanel- derfor bør du spise det hver dag:

Jeg skal prøve å forklare hvor bra kanel er for kroppen vår på en så enkel måte som mulig. Dette er et budskap jeg mener alle bør vite. Det er et såpass enkelt «tiltak» å tilsette litt kanel her og der, og det gir store helsegevinster.

Kanel kan virke stabiliserende på blodsukkernivået og gjøre cellene mer mottakelige overfor insulin. Cellenes insulinresistens reduseres. Dette er særlig aktuelt i forhold til diabetes 2.

Forskning viser til strålende resultater som er gjort på mennesker med diabetes type 2.  Det viser seg nemlig at ved å ta 0,5 teskje kanel daglig i 40 dager, senker det blodsukker og triglyserider med opptil 27%. Den virkningen kan man sammenligne med effekter man oppnår med medikamenter. Og det «bare» ved å spise noe så naturlig (og godt!) som kanel.

Grunnen til at det er slik, er fordi kanel inneholder polyfenolet MHCP som «hermer etter» insulinet. Dermed viser det liknende effekter på kroppen som insulin tilført i sprøyter gjør.

Det betyr ikke at kun de med diabetes 2 har nytte av kanel, men alle vi andre er også ute etter å ha et så stabilt blodsukker som mulig.

Ikke nok med den svært gunstige effekten på insulinet, men det påstås også at krydderet har en positiv innvirkning på fett og det dårlige kolesterolet i blodårene. Dersom det stemmer, bør i allefall kanel bli en del av den daglige kosten!!

I tillegg har kanel blitt benyttet i behandling av både diarè og infeksjoner.

Dessuten inneholder krydderet antioksidanter som motvirker skader fra frie radikaler i kroppen, samtidig som kanelen består av virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer.

På grunn av alle disse helsefremmende effektene kanel har på kroppen, anbefaler jeg å få i seg krydderet hver dag. Det trenger ikke å være mer komplisert enn å bare ha en liten ts kanel i yoghurten, eller i kaffen!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s